Dragi sine smiješi ti se tuta!

Danas nešto razmišljam… Trebala bih kupiti pelene djetetu. Uđem na Aksinu web stranicu , vidim Pampers 48 KM. Kontam:” Ma oni su vazda skupi bili.” Otvorim DM online shop pelene 48 KM. Pa počnem dumanati koliko sam ih platila prije 20 tak dana. Pa stalno premotavam film naprijed, nazad, naprijed, nazad ubjeđujem se da nisu bile skoro pet cenera. Nemoguće! Rovim po novčaniku, tražim račun… Dođem kući i nađem račun od 20. Marta i vidim da su te iste pelene koštale 34.95 KM. Zar je moguće da su dječije pelene poskupile 13 KM za samo par dana. Još da stvar bude gora na DMovoj stranici piše uz cijenu “nisu poskupile od 29.3.2023.” Baš vala nisu. Pa kud će dalje poskupiti. Još samo da pomremo. Ne trebamo ni da dišemo, ni da jedemo, ni da seremo, da prostite na izrazu, samo trebamo pomrijeti. Prije mjesec dana hrana za bebe je poskupila, sad pelene, pa šta je sljedeće?! Možda još samo da nam počnu naplaćivati i to što rađamo svoju djecu.
Ovo više nema smisla. Ovo ide u nenormalno. Svaki dan gledam kako poskupljuje hrana. Hajde sve mislim bit će bolje, nešto će se desiti, neki preokret, pa će se situacija normalizovati. Ma nigdje situacije, a kamoli da se normalizuje. Ovo zdrav mozak ne može da pojmi.
Da je bogdo opet kakve pošasti pa da satare sa lica zemlje ove uhljupe, da ih pošalje na onaj svijet, da što prije počnu polagati račune pred Svevišnjim.
Ne mogu da pojmim ovo što sam večeras vidjela. Ja svom djetetu, hvala Bogu mogu priuštiti ali šta će oni koji ne mogu. Šta će oni koji imaju dvoje, troje djece, gdje jedno u porodici radi i jedva sastavljaju kraj sa krajem?
Ovo moj mozak ne može procesuirati. Nešto nije uredu, ili samnom ili sa ovim svijetom u kojem živimo.
Dragi sine smiješi ti se tuta.

2 komentara

Komentariši